(untitled) (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Ilmiy adabiyotlarda yozilishicha, Konigil qishlog’i Afrosiyob va Samarqand axolisi uchun dam olish maskani bo’lgan. Koenigii qishlog’idan o’tadigan asosiy yo’l" ohang " (A. Temur) darvozasiga olib boradi. Bu esa o’z-o’zidan uning Buyuk Ipak yo’lida joylashganligini ko’rsatadi. Hozirgi kunda Konigil tepaligi Samarqand tumanida joylashgan. Tepalik maydonining bir kismida talab va standartlarga javob bermaydigan turar joylar qurilgan. Qurilgan maskanlarning konstruktiv jihatdan mukammal ishlanmaganligi har bir binoning darz ketgan joylarini tasdiqlaydi. Muxit sug’orish tizimini landshaft rejalashtirish yo’laklar va yo’llarni shakllantirish belgilangan talablarga zid ekanligi va umumiy muhit noto’g’ri ekanligi ko’rinib turibdi.