(untitled) (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Shu bilan birgalikda tepalikni joylashuvi, joylashuv evaziga eski shahar kompozitsion siulitetini to‘liq ko‘rishga imkoniyat berishini, yonboshda Siyobcha anhorini o‘tayotganligini xisobga olgan holda va tepalik relefini baland nuqtasini xisobga olgan holda, Konigil tepaligi Samarqand shahar shaharsozlik markazi bo‘lishini va shaharning turizm markazi bo‘lishiga to‘liq imkoniyat borligini mazkur tadqiqot ishida takidlab o‘tyapti. Vaxolanki, shu tepalik misolida ko‘zda tutilgan ilmiy tadqiqot ishimizda zamonaviy turistik majmua loyiha asoslari va tamoyillari ishlab chiqilyapti.