O'QUVCHI ORGANIZMINING FUNKSIONAL IMKONIYATI VA JISMONIY YUKLAMALARGA MOSLASHUVI (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Jismoniy mashqlar bilan shug'ullanish mashg'ulotlari o'zining xususiyatlariga ko'ra vujudimiz a'zolarining funktsional imkoniyati bilan bog'liq. Maqolada shug'ullanuvchi organizmi a'zolarining xizmati xolati, yuklamalarni me'yori, uni me'yorlanishi, organ va tuzilmalardagi yuzaga keladigan o'zgarishlarga mansub nazariy bilimlar mazmuni berilgan.