JISMONIY MADANIYAT DARSINING MAZMUNI (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Mashg'ulotlarni, u xoh maktab jismoniy tarbiya darsi bo'ladi mi, yoki sport mashg'ulotimi, sog'lomlashtirish trenirovkasimi, qanday mashg'ulot bo'lishidan qat'iy nazar uning tuzilishini qonuniyatlari haqida fikr yuritishdan avval, jismoniy madaniyat darslariga oid nizomlardagi pedagogik kategoriyalarni aniqlash, tushunib etish taqazo etiladi.