КИМЁВИЙ ҚЎШИМЧА “Beton strong-17” нинг ПОРТЛАНДЦЕМЕНТ ФИЗИК-МЕХАНИК ХОССАЛАРИГА ТАЪСИРИНИНГ ТАДҚИҚИ (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Ҳозирги замон бетон маҳсулотларини ишлаб чиқариш саноатига кимёвий сирт-фаол моддаларнинг (СФМ) турли хиллари маълум. СФМ ларни қўллаш орқали бетон маҳсулотларининг керакли хоссалари яхшиланади. Бугунги кунда мавжуд ёқилғи-энергетика ва хом-ашё ресурсларидан оқилона ва тежамкор ҳолатда фойдаланиш муҳим аҳамият касб этмоқда. Уй-жой, ташкилот ҳамда саноат корхоналарини қурилишида замонавий қурилиш материалларидан фойдаланиш кун сайин ортиб бормоқда. Ана шундай замонавий қурилиш материалларидан бири бу – кўпикбетон хисобланади.