ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРНИ ТАЙЁРЛАШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (Spectrum Journal of Innovation, Reforms and Development, 2022)
Футболчиларнинг махорат даражасини ошириш тўғридан-тўғри болаларни илк ёшлик чоғидан бошлаб футбол ўйинига режали ва малакали равишда оммавий ўргатишга боғлиқ. Фақат бола организми системаларининг ёшига қараб ривожланиш қонуниятларини ҳисобга олган ҳолда ўйин сирларини ўргатиш ва машғулот қилдиришнинг энг самарали методикасини қўлланиш натижасидагина юқори классдаги футболчилар тайёрлаш вазифасини тўлиқ ҳал этиш мумкин.